Pe ultima suta de metri: oua marinate cu sfecla si umplute

Cu cele din urma resurse de avant culinar pe 2010, am pregatit aperitivul asta colorat si foarte, foarte yummy.  Nu stiu daca mai aveti timp si energie pentru a-l testa in noaptea de Revelion, insa mi se pare ca poate fi un start colorat si interesant pentru anul care vine.

Ingrediente

15 oua bine fierte

1 sfecla rosie mica, cruda, fara coaja, taiata  in cubulete

1 salota sau 1 ceapa rosie tocata marunt

1 foaie de dafin

3 cani de apa

1 lingurita de zahar

1/2 lingurita sare

1 cana de otet de vin alb

1 lingurita de chimen macinat

5 – 6 linguri zdravene de maioneza

2 linguri mustar rustic (din cel cu boabe)

1  – 2 lingurite patrunjel verde tocat

Intr-o oala, pune la fiert apa impreuna cu: otetul, foaia de dafin, zaharul, sarea, ceapa tocata si sfecla rosie.  Lasa sa fiarba cam 20 de minute, pana cand sfecla e bine patrunsa.  Da deoparte si lasa sa se raceasca de tot.

Curata ouale de coaja, iar atunci cand zeama de sfecla e rece, aseaza-le frumos in oala.  Lasa-le la marinat, cel putin 3 ore, cel mai bine peste noapte.

Scoate ouale din marinata si arunca zeama de sfecla.  Taie ouale pe jumatate si scoate galbenusurile.  Pune galbenusurile astea intr-un castron si freaca-le bine cu: maioneza, mustarul, chimenul si patrunjelul verde.  Umple jumatatile de ou cu spuma obtinuta si da la rece pana cand vine vremea sa le servesti.

Acum, printre poze cu oua umplute, ce sa va urez pentru anul care vine? Sa fie un an intelept, cald in suflete si voios.  Un an in care sa ne fie gradinile imbelsugate, familiile adunate si excesele temperate.  Sa gatim, sa plantam si sa plivim, ca sa fuga toate buruienile de unde au venit! Mi-as dori ca bagheta mea magica  – plapanda si incepatoare in ale magiei – sa indrepte toate relele si sa adune toate bucuriile pentru voi! Si ca sa ma boscorodeasca Anthony Bourdain si toti cei carora ABBA li se pare siropoasa si prea usurica, uite si o dedicatie lacrimogena:

Anunțuri

16 responses to “Pe ultima suta de metri: oua marinate cu sfecla si umplute

  1. Yummy 😀
    La multi ani! Un an nou fericit :*

  2. Arata nemaipomenit!voi face si eu(doar am doi sarbatoriti-in ianuarie)

    Simplu si din inima:LA MULTI ANI si AN NOU FERICIT!

  3. La multi ani buni,Zana!

  4. la mulţi ani !
    sănătate să fie, fericire şi bine şi cald în suflet (era să zic în bucătărie).
    Agnes

  5. La multi ani. sa ai parte de un an nou fericit cu sanatate alaturi de cei dragi.

  6. Zano,multi,foarte multi ani langa cei dragi tie!
    (Si nu-i mai lovi cu lingura peste degete!)

  7. La multi ani, Zano! Anul care vine sa te gaseasca sanatoasa si voioasa!Iti doresc toate cele bune!

  8. La Multi Ani fericiti, draga Zina, cu multe impliniri si bucurii!

  9. Se pare ca anul asta vei avea nevoie de multa imaginatie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s