Piept de pui cu naut in stil oriental

Aveam in frigider, de vreo doua zile, niste piept de pui la gratar de care se plictisise toata lumea.  Si pentru ca stiu ca vine Craciunul cand, in mod sigur, ma voi trezi cu diverse resturi de friptura de curcan, am decis sa ma pregatesc si incerc sa ‘reciclez’ bucatile astea de piept de pui intr-o mancare cu iz marocan.

Ingrediente

1 lingura ulei de masline

1 ceapa potrivita, tocata

4 catei de usturoi, tocati si ei

1 ardei rosu, curatat de cotor si seminte si taiat in cubulete

1 conserva de 400ml cu pulpa de rosii

1 conserva de 400 ml cu boabe de naut

1 lingurita cu turmeric

1, 5 lingurite cumin (chimion)

1 lingurita cu varf de pimenton (boia afumata)

6 bucati de piept de pui la gratar (cam 350 g), taiat in cubulete

o mana de pantrunjel verde tocat

sare, dupa gust

Intr-o cratita potrivita, incalzeste uleiul de masline.  Pune ceapa la calit la foc potrivit, vreo 4  minute, pana cand devine translucida.  Adauga si usturoiul, pentru 1 minut.  Adauga ardeiul cubulete si pieptul de pui si presara deasupra mirodeniile: turmeric, cumin si boia afumata.  Amesteca si lasa la foc mic 2 – 3 minute, cat se ‘infuzeaza’ totul cu aromele nemaipomenite.

Pune in cratita boabele de naut din conserva (in prealabil, le scurgi bine de de zeama si le limpezesti putin sub apa rece), pulpa de rosii si un pic de apa, cat sa ai un sos frumos.  Lasa pe foc mic, sa clocoteasca marunt vreo 10 – 12 minute.  Potriveste de sare si presara cu patrunjelul verde tocat marunt.  Gata! It’s hot, it’s tasty and it’s perfect for  a cold day.  Daca tii post, renunta la pui si foloseste mai mult naut – nu e nicio problema, mancarea va fi la fel de gustoasa.  Nu eram sigura ca voi avea succes la publicul larg, insa cratita goala de pe plita imi spune ca asta e o reteta pe care o voi repeta.

 

 

 

6 responses to “Piept de pui cu naut in stil oriental

  1. mama, orice gagica din orient are pieptu ca nautu.
    pune mana si arata-ne curcane, gagici grasutze in tigae. nuuuu, nautiste.

    in numele unui grup de cetatzeni.

    • Zana Eficientei

      pitice, ce gagici din Orient ai cunoscut tu? ca alea pe care le stiu eu sunt curcane in toata regula. nautiste sunt alea dinspre aurora boreala…

  2. buna! Unde gasesti boia afumata? Multumesc

    • Zana Eficientei

      pana nu demult se gasea si pe net, la unul dintre magazinele de mirodenii,insa acum vad ca a disparut😦

      eu am primit-o de la Barcelona.

  3. Si turmeric + cumin? La Mega Image batea vantul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s