Azi am fost in mare freamat: am gatit contra cronomentru! Cu ridichi. Iar. Iar supa din frunze de ridichi, de care ne-am indragostit. In plus, o combinatie super-buna intre raita si tzatziki. Pe care am mancat-o cu Finn Crisp din cele cu usturoi.
Ingrediente
3 legaturi de ridichi, spalate, curatate si taiate in sferturi
4 castraveti potriviti, curatati de coaja si taiati in bucati
250 ml iaurt slab (2.8% grasimi)
1 catel de usturoi, tocat
12 frunze de menta, tocate
1/2 lingurita cumin
sare, piper negru, putina zeama de lamaie
Da pe razatoarea mare ridichile si castraveti, apoi pune-le in strecuratoare. Stoarce-le cat poti de bine in pumn, ca scapi de toata zeama – altfel combinatia va iesi lesinata si apoasa.
Intr-un castron, amesteca ridichile, castravetii, iaurtul, menta tocata si usturoiul. Amesteca. Asezoneaza cu cumin, sare, piper si suc de lamaie. Serveste cu bucati de lipie prajite in cuptor sau cu crackers.
arata ca o voma
Poate. Pentru unii. 🙂