Pulpe de pui cu sos peri peri

Ii mai zice si piri piri si e un sos care a ajuns in Africa datorita portughezilor, prin Angola si Mozambic.  Are la baza un ardei chili foarte piscacios, desi sosul e disponibil in mai multe variante de ‘usturime’.  Mi-e mi-a parvenit, in varianta extra mild, pe acelasi traseu ca si biltongul, via Africa de Sud, in bagajele prietenei C.

Merge cu pui, dar si cu peste ori creveti. Eu am ales sa il testez pe niste pulpe de pui la cuptor.  Le-am frecat cu putina sare, le-am presarat cu ceva mirodenii de barbecue grecesti, le-am uns cu sos, apoi cu putin ulei. Asezate in forma termorezistente, in stil soldatesc, au mers frumos la cuptor pentru circa 50 de minute (30 de minute acoperite cu folie de aluminiu, apoi fara).  Au iesit fragede, zemoase si cat trebuie de picante. Uitati-va si voi la diferitele etape.

Anunțuri

2 responses to “Pulpe de pui cu sos peri peri

  1. Eu am mâncat la portughezi puiul piri piri… f bun. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s