Pachetele de primavara vietnameze

Nici nu e nevoie sa va previn: pozele de azi sunt infecte! Insa rulourile au fost perfecte si – cum nu mai aveam baterie in aparatul foto – nu am putut rezista sa va pasez si voua reteta, mai ales ca se pot pregati si in varianta de post.

Ingrediente

4 foi de orez speciale (se gasesc in mai multe magazine, cred ca eu le-am luat de la mega)

2 morcovi tineri, curatati si taiati in bastonase

1 bucata de castravete, curatat de coaja si seminte si taiat in bastonase

ceva paste de orez (eu nu am avut taietei, asa ca am folosit niste spaghete), pregatite conform instructiunilor de pe pachet, bine scurse

vreo 12 creveti roz  fierti si decorticati

2 fire de ceapa verde, tocate

2 linguri de menta verde tocata

2 linguri de busuioc proaspat, tocat

Pentru sos:

1 bucatica de ghimbir, curatat si dat pe razatoare

suc de lime

sos soia – cam 2 linguri

fishsauce – 1 lingura

sos chilli – 1 lingura

unt de arahide – cam o lingurita cu varf

Pregateste un castron suficient de mare cu apa fierbinte.

Amesteca ceapa verde tocata cu menta si busuiocul.  Intr-un castronel, amesteca ingredientele pentru sos – cu variatiuni conforme gustului tau personal (mai acru, mai iute, dupa cum iti place).

Scufunda o foaie de orez in apa fierbinte, sa se inmoaie uniform.  Aseaz-o cu grija pe un tocator de lemn.  In partea de jos a foii, pune cateva betisoare de morcov si cateva de castravete.  Deasupra, presara ceva din amestecul de verdeturi.  Langa gramada asta, aseaza frumos crevetii.  Pune si niste paste de orez si impacheteaza dupa cum se vede in poza.

Repeta pentru restul foilor de orez.  Serveste cu sosul iute-dulce-acrisor (asta e ordinea care imi place mie🙂 ) Absolut delicioase! Si rapide.  Si sanatoase.

7 responses to “Pachetele de primavara vietnameze

  1. sanatoase? de paste? pe ce lume traiesti?
    de paste se mananca oo si miei si cozonaci si vinuri si oo si niste mici.
    auziti la ea. sanatoase de paste…

  2. Interesanta reteta😀 Nu-i nici grea de facut😛

  3. hapleacelvesel

    Combinatia suna interesant si cred ca alaturarea menta+busuioc e un pic derutanta, Menta si busuiocul avand personalitati puternice fiecare. Un pic de provocare nu strica. Poate voi incerca si ceva produse de moment ca untisorul sau spanacul prosapat. Pentru cei mai cu tupeu sugerez leurda.

    • Zana Eficientei

      ma rog, busuiocul ar trebui sa fie din cel asiatic, dar acela …ioc la noi. Incearca de toate si spune-ne si noua!🙂

  4. Cozonacul e pe masa
    Toata lumea e voioasa
    Azi e Sarbatoare mare
    Sa ne bucuram de soare
    Sa zambim si sa iubim…
    Sarbatori Pascale cu multa bucurie!

  5. cruela de vila

    paste fericit!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s