Revelatia saptamanii: placinta englezeasca cu carnati si mere

Uitandu-ma pe Travel Channel, la o emisiune despre Home Counties (va sa zica despre zonele imediat invecinate Londrei), am descoperit reteta asta de placinta. Abia am avut rabdare pana a doua zi, sa imi procur ingredientele – parca eram un copil mic in seara dinainte de Craciun.  Si – asa cum ma asteptam – a fost o adevarata revelatie.  Usor de facut, spectaculoasa ca aspect, placut surprinzatoare la gust – merele zemoase si nu prea dulci balanseaza tocatura aromata de carnati.  Alaturi e suficienta o salata ori o garnitura de legume (fasole pastai, rosii la cuptor, asa ceva) si masa e gata!

Ingrediente

2 foi de aluat de tarta (de la megaimage sau dupa reteta de aici, renuntand la zahar)

6 carnati proaspeti (Eu am luat tot carnati taranesti de la megaimage, pentru ca au ierburi in compozitie.  Cu cat mai aromata umplutura, cu atat mai bine – daca as fi gasit carnati simpli, as mai fi adaugat ceva aromate, insa nu a fost nevoie)

3 mere Golden – curatate si taiate in felii

piper negru, maghiran

1 ou batut cu putina apa

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.

Aseaza prima foaie de tarta in forma.  Inteap-o cu furculita pe fundul tartei.

Taie pielita carnatilor si pune compozitia intr-un castron – omogenizeaz-o cu dosul unei furculite.  Intinde-o apoi pe fundul tartei, intr-un strat uniform.  Aseaza frumos deasupra feliile de mar.  Presara cu piper negru si maghiran.

Unge marginile libere de aluat cu putin ou.  Aseaza deasupra cea de-a doua foaie.  Taie marginile in exces, preseaza pe contur, sa se lipeasca frumos de foaia de la fund.  Inteapa cu furculita sau fa niste mici taieturi, ca sa aiba pe unde iesi aburul cand se coace.  Daca ti-a mai ramas aluat, confectioneaza niste frunzulite sau alt element de decor.  Unge toata tarta cu ou.

Da la cuptor pentru 10 – 15 minute la 220 grade, apoi coboara temperatura la 180 grade si lasa inca 40 – 50 minute.  Daca ti se pare ca se rumeneste pra repede si prea mult la suprafata, acopera cu niste folie de aluminiu.

Scoate din cuptor si serveste fierbinte, cu garnitura de salata sau legume.  N-ar strica nici o bere englezeasca buna, la draft.  Da’ merge si fara.🙂

 

 

4 responses to “Revelatia saptamanii: placinta englezeasca cu carnati si mere

  1. Maiastro!!
    Iar ma inspiri! Poate asta va fi cina noastra de maine (sau de azi)🙂 Am deja aluatul in congelator, mere si carnati imi mai trebuie…

  2. Interesanta pentru mine combinatia carnati*mere!
    M+a cucerit,trebuie s+o am in vedere,e atit de apetisanta!Duminica frumoasa Zina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s