Si niste lucruri mai complicate

M-am simtit vinovata dupa o reteta asa simpla si am decis ca e nevoie de un supliment de informatie, ca sa plecati satui de la masa Zanei.

Asa ca am adunat o colectie mica de gaselnite legate de ‘mancare – gatit-bucatarie-restaurant’ :

  • Pentru inceput, conceptul ‘sa ascultam mancarea’: un restaurant din New York, ‘What Happens When’, a hotarat sa combine fragmente sonore, care au scopul de a amplifica placerea gustativa, devenind un ingredient surpriza – ingredientul audio. Mici mostre puteti gasi aici.
  • Nu exista bucatar care sa nu isi doreasca niste tocatoare adevarate, rezistente.  Daca sunt din lemn, cu atat mai bine.  Cele fabricate de canadianul Geoffrey Lilge sunt, in plus, frumoase foc!
  • Pe site-ul Dreamfarm veti gasi o multime de ustensile simpatice pentru bucatarie.  Mie imi place cosuletul pentru fiert la abur Vebo si ustensilele Clong si Supoon.
  • Si ca sa inchei pe o nota cu totul speciala, va recomand sa ii faceti o vizita  Laurei Santini, cea care a combinat una dintre cele mai intense paste de condimente pe care am intalnit-o in ultima vreme: Taste#5 Umami Paste, o combinatie de anchois, masline, parmezan si ciuperci porcini.  Condiment pentru friptura, baza pentru sosurile pentru paste, amestecata in risotto sau in sosuri, Taste #5 pare a fi panaceul culinar universal.  Abia astept sa o gust!

Photo: Mr. Beaver

Anunțuri

8 responses to “Si niste lucruri mai complicate

  1. Fee, uita-te aici :

    http://www.umamiinfo.com/the_news/news_archive/the_umami_man/ ,

    sa citesti despre the Umami Man si despre umami pantry. Umami pantry este intr-adevar a blessing: cu cele 5 ingrediente umami, recomandate acolo, cite unul sau in diverse combinatzii, itzi rezolva aproape orice mincare sarata, solida sau lichida. Eu insa cred ca nu trebuie sa pui umami in toate cele, ca ingusteaza plaja de gusturi pe care le precepi si care itzi plac. De exemplu, no umami pentru chestii ca: iahnie de fasole, salata de vinete, ardei coptzi, suflee de conopida/dovlecei, salata de fasole verde, etc.

    • Zana Eficientei

      Pana la urma, o sa ajungem la concluzia ca umami-ul cel mai cel e ala din rosiile de la taranul roman onest. 🙂

  2. Taste nr.5 al Laurei Santini am avut si folosit si eu. Dar sa stii ca nu m-a lovit epifania…Dar cartea ei e foarte dragutza. Si la The Fat Duck au de ceva vreme „The Sound Course” pe care il mananci cu niste casti pe urechi in care se aude marea 🙂

  3. Interesant….stii cum se procura acest Taste # 5 Umami Paste ? merci

  4. scuze pentru typos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s