Clementine Cake by Nigella. With a touch of chocolate.

Nu mai este nevoie sa spun cu ce ocazie va ofer acest tort, care e  – de fapt – o prajitura putin mai simandicoasa.  Sper sa fie pe gustul tuturor, mai ales ca are marea calitate de a nu contine faina si grasime (cu exceptia frosting-ului, care are totusi putin unt).  Prajitura in sine vine de la Mama Zanelor, Nigella, si devine mereu mai buna, cu fiecare zi care trece.  Va multumesc inca o data tuturor!

Ingrediente

4 – 5 mandarine (cam 375g)

6 oua

225g zahar

250g migdale macinate

1 lingurita cu varf de praf de copt

Pentru glazura

100g ciocolata neagra de calitate

75g zahar pudra

3 linguri de apa

50g unt

Pune mandarinele intr-o craticioara, acopera-le cu apa si lasa-le sa fiarba, la foc mic, 2 ore.  Apoi scurge-le , lasa-le sa se racoreasca un pic.

Taie-le in doua, scoate samburii si pune-le cu totul (da,da, cu coaja cu tot) in robotul de bucatarie.  Mixeaza, pana cand obtii un fel de pasta, nu neaparat omogena.

Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.  Unge cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si tapeteaza-i fundul cu hartie de copt.  Intr-un castron, amesteca repede – de mana – ouale, zaharul, apoi migdalele macinate si praful de copt.  La final, adauga pasta de mandarine.  Da la copt pentru o ora – daca ti se pare ca prajitura e prea rumena (zaharul si mandarinele au tendinta sa se caramelizeze si sa se arda), acoper-o cu folie pentru restul de timp in cuptor.

Scoate din cuptor si lasa sa se racoreasca in forma, pe un gratar.  Intre timp, pregateste glazura de ciocolata.  Topeste la bain marie ciocolata, adauga putin cate putin zaharul pudra cernut si apoi apa, cate o lingura o data.  La final, pune si untul si bate bine, pentru ca glazura sa fie lisa si lucioasa.  Las-o sa se raceasca putin si garniseste prajitura.  Voila! Are un miez galben-portocaliu, parfumat si putin crunchy din cauza migdalelor, iar crema onctuoasa de cioco o completeaza de minune.  S-o mancati sanatosi, prieteni dragi! 🙂

Anunțuri

7 responses to “Clementine Cake by Nigella. With a touch of chocolate.

  1. multumesc draga zano .( da eficienta mai esti )
    cine vine dupa mine o sa gaseasca doar firimituri .
    iti las o poesie sa-ti multumesc , ca tare m-ai inspirat, femeie, si-l mai mananc o data – maine la mine, azi la tine – cu glazura de frisca 🙂
    yummmy

    http://www.trilulilu.ro/doxicilina/86cb59606c0764
    hug, j.

  2. ma apuc de treaba, la ceai sau un pahar de vin /wiskey merge la fix, ca m-a omorat vremea asta.Multumesc Zana Buna!

    • Zana Eficientei

      Si pe tine? Ca si pe mine ma leshina vremea asta schizofrenica. Auzi tu, sa ninga cu soare 🙂

  3. am comis-o,imi place ,daca imi fac curaj trimit si poza

  4. wow, buna prajitura de sarbatorit victoria prin topuri :D!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s