Pilaf de pipote si inimi – la mana a doua

Voi incepe aceasta postere cu o recomandare (hmm, vaz ca tot postez cu rima, o fi vreun semn sa ma apuc iar de ceva poezele) : sustineti-o pe Simona si supa ei de ceapa in Duelul Bucatarilor.  S-a mascat pentru noi, a lacrimat pentru noi, a pigulit cimbru pentru noi si pe deasupra ne-a mai si pus la indeamana o reteta simpatica de supa. You gou, Simona!

Voi continua postarea cu o marturisire, ca asa sunt unele postari, mai complexe si cu multe aspecte. Marturisirea zice asa: eu de pipote si de inimi de pui nu ma ating! Nici macar cu ochelarii de soare, fularul, manusile si haina de camuflaj a Simonei. Puneti-ma sa fac orice altceva, numai asta nu.  Asa ca am stat pe tusa, de unde am dat instructiuni pretioase pentru executarea acestui pilaf.  Va sa zica, am fost un fel de regizor de pilaf.  Mi se spune din tribune ca a iesit foarte bun.  Asta a fost si impresia mea, vazand cate bis-uri au fost solicitate.

Ingrediente

750g pipote si inimi de pui

2 cani de orez cu bob rotund, spalat in cateva ape si scurs bine

2 linguri ulei de floarea soarelui

2 cepe, curatate si tocate

2 morcovi, curatati si dati pe razatoare

2 tije de telina, curatate si tocate

sare, piper negru dupa gust

Spala si curata bine pipotele si inimile de pui.  Pune-le apoi la fiert, in apa cu putina sare, cam jumatate de ora, pana cand s-au patruns. Scurge-le, insa pastreaza apa in care au fiert.

Intr-o oala, pune la incins uleiul.  Adauga ceapa tocata si las-o sa se inmoaie, fara sa se prajeasca, la foc potrivit.  Adauga morcovul ras si telina tocata si mai lasa pret de cateva minute.  Acum e randul orezului, sa se inveleasca si el putin in ulei.  Pune in oala pipotele si inimile, amesteca si procedeaza ca la risotto – adauga zeama de la pipote treptat, pana cand se absoarbe. Atunci cand orezul e fiert, asezoneaza cu sare si piper dupa gust si presara – daca vrei cu putin patrunjel verde tocat.  Serveste fierbinte.  Cui ii place, pofta buna! 🙂

 

Anunțuri

23 responses to “Pilaf de pipote si inimi – la mana a doua

  1. pai cum fata? nu ai bagat pilafu in cuptor? ce pilaf e asta?
    trebuia pus in cuptor sa se umfle orezu. uffff.
    uite ce pilaf mic ai. de fapt eu am facut pilaf azi-noapte dar nu am pus poze pentru ca e urat. dar acum imi pare rau. al tau e si mai urat.

  2. bun rau,da’ fara pipote si inimi :d

  3. tot din tribune incurajeaza si majoreta Margot: n-am sa jignesc pilaful si pipotele spunand ca sunt cosmarul meu de o viata, am sa pastrez formularea ta eufemistica si am sa spun la fel: nu ne atingem defel 😀 😀

  4. I am very glad to join the club .

  5. Zina – am un mic comment, care mi se pare important. Eu gasesc ca orezul, cu exceptzia celui cu lapte sau a risotto-ului, unde e nevoie de orez cu bob rotund, care la fiert se face lipicios (sticky rice), pentru orice alt fel de orez e bun cel care ramine bob de bob (adica desfacut, boabele separate si fara sa se semifleshcaiasca, ca un puree). Iar orezul, ca sa ramina bob de bob, trebuie sa nu fie cel cu bob rotund, ci cel cu bob LUNG. (Cum e cel pentru paella).
    Mie nu prea imi plac inimile, dar ador pipotzelele, ca tzam mai zis ca-mi plac chestiile tari, crocante, ferme, ca daia imi facuseshi salata crocanta, cind m-am intristat la moliciunea de orezul sau grisul tau cu lapte.

    • Zana Eficientei

      corect, Vera, doar ca in cazul asta I went for thr sticky look – macar asa sa nu se mai vada inimile si pipotele atat de bine 🙂

  6. Duminică am gătit o ciorbă şi o mîncare de fasole verde. Ciorba cu pipote, mîncarea cu inimi. Coincidenţe de sezon. (Criză mon cher!)

    Pilaf … hm, nu prea se potriveşte. Pilaf cu muşchi. Neeee.

    • Zana Eficientei

      A, mersi – asa am aflat si eu ca se mai gatesc si alte lucruri in afara de pilaf si tocanita cu aceste ‘organe’. 🙂 Pilaful nu se potriveste cu ce anume?

  7. Vrem mincare de gheare! Vrem mincare de gheare!

  8. deci nu pot să cred că zăbovim atât la o reţetă care nu ne place .
    zâna, când ştii că eşti mai ocupată şi nu ai timp, lasă-ne şi tu cu nişte tort cu cremă sau alte chestii gen. nu pipote şi gâturi.
    thanks.

  9. Cu muşchi.
    Pipota = muşchi, inima = muşchi.

    PS. Mie-mi plac. E voie?

    • Zana Eficientei

      Da’ cand faci pilaf cu muschi de piept si de pulpe de pui se potriveste? 🙂 Sigur ca e voie, cunosc si eu cateva persoane care se innebunesc dupa ele. 🙂

  10. Păi e o diferenţă între muşchii striaţi şi muşchii netezi.
    În fine.

    • Zana Eficientei

      adica pilaful are conflicte de anatomie si fiziologie? ca nu mai inteleg nimic. 🙂 in fine, cum bine zici.

  11. Pilaful are conflicte de consistenţă cu pipotele – nu ştiu ce-o fi atît de neclar.

    A propos mîncare de gheare: azi am mîncat la Paris picior de porc la restaurantul Au pied de cochon din zona Halelor.

    Delicios !

    • Zana Eficientei

      ma rog, probabil imi e mie neclar – pentru ca nu am gustat niciodata 🙂 cat despre pied de cochon – sunt totalmente ‘ pro’ 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s