O cina 1 – 2 – 3: ficatei la tigaie, sote de ciuperci si cartofi la cuptor

In ultima vreme, sunt cam alergata incolo si incoace.  Asa ca – destul de des – trebuie sa incropesc cina din ce se gaseste prin frigider.  Serile trecute a fost vorba de ficatei de pui trasi la tigaie, cu cartofi la cuptor si sote de ciuperci cu usturoi.

Ficateii i-am tras la tigaie simplu, intr-un amestec de unt si ulei si i-am condimentat cu sare si piper.  Singura grija a fost sa nu se faca prea tare si sa fie rumeni pe-afara si rozalii inauntru.

Ciupercile (champignon brune, cele mai bune) le-am perpelit cu putin ulei si cativa catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati, plus patrunjel verde si un strop de zeama de lamaie.

Cartofii la cuptor – reteta stiuta.  Curatati, taiati cuburi, fierti 10 minute cu putina sare si nitel turmeric.  Scursi si zgaltaiti putin in strecuratoare, sa se ‘shifoneze’ putin suprafata.  Apoi turnati in tava cu ulei incins vreo 5 minute in cuptor.  Sa sfaraie si sa faca o crusta galbena si frumoasa.  Presarati cu niste mirodenii de barbecue grecesti – deliciu olfactiv si nu numai!

Asta a fost constructia finala.  Am mancat, ne-am lins degetele.

4 responses to “O cina 1 – 2 – 3: ficatei la tigaie, sote de ciuperci si cartofi la cuptor

  1. ciuperci din alea tot vreau sa iau si eu, le-am vazut pe-aici la supermarket si tare mi-au facut cu ochiul🙂

    • Zana Eficientei

      sunt excelente – sunt mai apropiate de gust de ciupercile de padure. ti le recomand calduros. 🙂

  2. Buuuun!!!! Cred ca mergea si pe ficatei un pic de usturoi si, de ce nu, un piculet de vin rosu, iar pentru cartofi, ce ziceti de varianta asta: dupa ce-i fierbeti, scurgeti bine apa. Lasati-i in oala in care au fiert si, cat sunt inca fierbinti, adaugati peste ei ulei de masline, rozmarin sau cimbru maruntit, sare, piper, 2 catei de usturoi zdrobiti bine, o lingura de faina si 2-3 linguri de malai. Puneti capacu, tineti-l bine si agitati oala, astfel incat cartofii sa se „imbrace” in crusta din toate ingredientele mentionate. Rasturnati-i intr-o tava non-aderenta stropita cu putin ulei de masline si … la cuptor cu ei. Scoateti-i cand sunt rumeni si foarte crocanti. Pentru fiul si sotul meu acesti cartofi sunt in top (pe langa pommes-pailles cu rozmarin si sare cu lamaie; dar asta este o alta poveste). Te ador, Zana eficientei. Blogul asta al tau este absolut grozav!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s