Pui cu lamaie, capere si patrunjel

O alta consecinta a durerilor mele de sale este si aceasta reteta, care a folosit drept garnitura couscous-ul de ieri.  Este tot o reteta rapida si – lucru de maxima importanta – contine capere, pe care eu le-as manca la breakfast, la lunch si la dinner cu acelasi entuziasm.  Treaba functioneaza astfel:

Ingrediente

4 jumatati de piept de pui, feliate astfel incat sa nu fie prea groase

sare si piper negru, proaspat macinat

cateva linguri zdravene de faina alba, cernuta

4  – 5 linguri de ulei de floarea soarelui

1 catel de usturoi, curatat si zdrobit usor cu lama cutitului

sucul unei lamai

o ceasca de apa calda

3 linguri de capere in otet, bine scurse si tocate

juma’ de legatura de patrunjel verde, tocat

Tamponeaza cu hartie de bucatarie bucatile de piept de pui, sa nu fie prea umede.  Asezoneaza bine, pe toate partile, cu sare si piper.  Pune faina cernuta intr-o farfurie si tavaleste bucatile de pui prin faina, presand usor, pentru ca aceasta din urma sa se lipeasca de carne.

Intr-o tigaie adanca, incinge bine uleiul.  Pune catelul de usturoi in ulei si lasa sa se prajeasca 1 minut, doar cat sa aromatizeze uleiul, apoi scoate-l si da-l deoparte.

E randul bucatilor de pui infainosate sa se prajeasca – cateva minute pe fiecare parte, cat sa se rumeneasca frumos.  De cum sunt gata, le scoti si le pui la cald, intr-un alt vas acoperit.  Cand ai terminat de prajit tot puiul, scurgi din tigaie uleiul folosit la prajit .

Puiul cel rumenit – hopa! iar in tigaie, impreuna cu sucul de lamaie, apa, caperele tocate si jumatate din patrunjelul tocat.  Faci bine matale si dai focul olecuta mai domol, lasand puiul & co. sa se patrunda si sa se fragezeasca in sosul cu lamaie (cam 10 minute).  Scoti bucatile de pui pe un platou ori intr-un castron, torni deasupra sosul delicios si presari cu restul de patrunjel tocat.  Servesti in fragila infratire cu couscous-ul cel contradictoriu (mi s-a atras atentia ca ingredientul marocan e in oarece dezacord cu bacon-ul european) si te lingi pe degete cu delicatete, sa nu te vaza copiii si sa invete asa maniere!

In incheiere, un mic indrumar pentru cei dintre voi care au dispozitia si timpul sa ii dea Zanei votul la Parada Blogurilor Culinare:

01. intrati pe gustos.ro si va faceti cont
02. asteptati sa va fie confirmat contul de catre cei de la gustos.ro
03. intrati pe gustos.ro – pagina ‘ Parada Blogurilor’
04. acolo gasiti un tab numit ‘ Voteaza’ (e miiic, deasupra titlului paginii) si dati click pe el.
05. veti vedea mai multe categorii de concurs – eu am participat la urmatoarele categorii:
– D – Feluri principale
– E – Deserturi
Imi puteti ca cate un singur vot, pe fiecare categorie.
Ma gasiti la sfarsitul listei, care e in ordine alfabetica.  Multumesc!

30 responses to “Pui cu lamaie, capere si patrunjel

  1. la capere te sustin! de cand le-am descoperit in Malta as manca asa cum zici tu, dimineata, pranz si seara, ba si niste gustarici intre :)). suna bine reteta ta!

    • Zana Eficientei

      de acord – nu e lucru mai bun decat o felie de sunca fina ori de somon cu niste capere grasane si paine proaspata cu unt 🙂

  2. delicios…

  3. mamă ce-i aici! O reţetă pe zi…

    zînuţo 🙂 cu diacriticele nu-i tare greu. de exemplu, o variantă simplă o găseşti aici: http://www.diacritice.ro/

    Te-am votat! Daca am timp zilele astea o să-mi schimb şi IP-ul 🙂

  4. daca apar mascari scrise mai jos te rog sa le stergi 🙂

    i\hbar\frac{\partial}{\partial t}\left|\Psi(t)\right>=H\left|\Psi(t)\right>

  5. Bingo 🙂

    Zinuto, ai auzit de Latex? Pronuntat la-tech, nu te gindi la pornache! Pe scurt, Latex este cel mai bun program de editare existent la ora actuala. Mult mai bun decit Microsoft Word. Si gratis pe deasupra. Dezavantajul e ca nu-i „what you see is what you get”. Adica, daca vrei sa scrii $m\u{a}m\u{a}lig\u{a}$, tre’ sa scrii chestia asta m\u{a}m\u{a}lig\u{a}. Pare greu?

  6. Pingback: Blog de blog 2010 « Georgiana

  7. Lasa, ca stiu eu ce-i latexul 🙂 Credeam ca exista o varianta relativ usoara de a scrie un text pe blog care sa fie, in acelasi timp, intr-o forma gata de tiparit. Atit.

    Bun, am o intrebare „tehnica”. Eu mai maninc din cind in cind mazare. Am mazare verde congelata si chiar e frageda si dulce. Imi place si soteul care iese dar … parca-i prea mare „aerajul” dupa ce maninc. La fasole stiam ca se pune bicarbonat si se schimba vreo 3 ape. La mazare e vreo solutie?

    Imi cer scuze daca acest comentariu nu-i prea agreabil. Da nu-i vina mea 🙂

    • Zana Eficientei

      Nu-i bai, ca sunt doctor! 🙂 Iata cateva optiuni: 01. Pune mazarea in apa fierbinte, trage-i un clocot scurt si arunca aceasta prima apa. 02. Combina in reteta si orarece ierburi aromatice sau condimente cu efect digestiv – eu pun marar verde. 03. Foloseste mazarea pentru mancaruri cu o cantitate mai mare de sos sau in supe – se pare ca adaosul de lichid ajuta la digestie. Cam astea in vin in minte pe moment.

  8. Pingback: Mona's Blog » Blog Archive » Gala Blog de Blog

  9. Pingback: Gala Blog de Blog – s-au dat premiile! - Blogosphera.ro

  10. Pingback: Blog de Blog 2010 | Ada Pavel

  11. Pingback: Gala BLOG DE BLOG 2011 « sifilicaBLENOrel

  12. Pingback: Blog de blog 2010 – cel mai bun blog de muzică « Blogul lui Teo Negură

  13. Pingback: Blog de Blog 2010: sunt premianta! | Zâna Eficienţei

  14. Eu nu stiu unde anume sa te felicit, asa ca incep de aici: FELICITARI!

  15. Pingback: Premiile concursului Blog de blog - cele mai bune bloguri din 2010 | Blogul lui Nea Costache

  16. Pingback: Premiile * Blog de Blog – 2010 * ! Mică, mică, dar… rădică… « Sfinxul

  17. Pingback: Blog de Blog – Silavaracald

  18. Pingback: 2010 – Gala Blog de blog « EPISTOLEpentruZEUS

  19. Pingback: BLOG DE BLOG – cele mai bune bloguri din 2010 « Hai ca se poate!

  20. Pingback: Blog de blog 2010 | Betivul de cuvinte

  21. Pingback: Gala BLOG DE BLOG 2010 « sifilicaBLENOrel

  22. Pingback: Festivitatea de decernare a premiilor – concursul Blog de Blog – cele mai bune bloguri din 2010 ! « Sfinxul

Lasă un răspuns către Zana Eficientei Anulează răspunsul