Couscous cu rosii si bacon

Hir-ar sa hii, azi iar ma doare spatele! Ieri seara m-am apucat de un puzzle si am stat in tot felul de pozitii contorsionate, ca sa vaz cum se potrivesc piesulitele astea miiiici, miiiici de tot. Asa ca, indoita de mijloc, am decis sa trec  (pe) la cratita cu viteza fulgerului, ca sa imi vad mai departe …de puzzle. 🙂 Am pregatit pui cu sos de lamaie, patrunjel si capere (despre asta, domani) si o garnitura de couscous cu rosii si bacon.

Ingrediente

100g bacon afumat, taiat in fasii

4 fire de ceapa verde, tocata

1 cutie de 400g pulpa de rosii cu usturoi (de la Cirio – daca nu aveti, atunci o cutie de pulpa de rosii simpla + 2 catei de usturoi tocati marunt)

250g couscous

250ml apa calda

sare, piper negru macinat – dupa gust

Pune la incins o cratita, apoi adauga bucatelele de bacon si ceapa verde – nu am simtit nevoia sa folosesc ulei, pentru ca bacon-ul a lasat fix cata grasime era nevoie pentru a cali ceapa.   Lasa sa se rumeneasca bacon-ul si sa se inmoaie ceapa, pret de vreo 2 minute.

Toarna deasupra pulpa de rosii cu usturoi si apa, apoi lasa sa fremete la foc potrivit cateva minute.

Adauga couscous-ul, acopera cu un capac si da deoparte de pe foc.  Lasa 5 minute, sa se umfle couscous-ul cu lichidul din cratita. Aeriseste cu o furculita, sa se dezlipeasca boabele de couscous  – cred ca verbul bun pentru aceasta actiune ar trebui sa fie ‘a afana‘ 🙂 si asezoneaza cu sare si piper.

Asta e tot  – tot ce iti mai ramane de facut este sa pui in farfurii si sa ‘dai la masa’.  Dupa care te poti apuca in liniste de puzzle! 🙂

Anunțuri

10 responses to “Couscous cu rosii si bacon

  1. wowowow!! super tare! Bacon de … miel?? :)))
    O sa-i fac reteta asta colegului meu marocan sa vad … daca-i place! 😉

    • Zana Eficientei

      bacon de miel? unde ???

      • pai ma gindeam la chestia asta, couscous, ca de pe acolo vine, or lumea acolo nu prea se atinge de bacon-ul nostru stramosesc, adica de porc si ziceam ca o fi bacon de miel 🙂
        Dar alaturarea trebuie sa fie pe cit de surprinzatoare, pe atit de delicioasa. Si chiar ma gindeam sa-i fac bucata marocanului ca de cind ma chinui sa-l fac sa inghita purcelus. Asa couscous-ul s-ar putea sa-i adoarma vigilenta. 😉

      • Zana Eficientei

        aha, acush m-am lamurit 🙂

  2. Ahahaha. M-ai facut sa rad. O inteleg perfect pe asta cu durerile de spate. Eu am patinat azi 3 ore – sunt sigura ca maine spatele meu – si in general asa, toti muschii se vor plange cat vor putea ei :)) Coucous-ul mi-a trezit si el amintiri de pe vremea cand il serveam alaturi de amicii maghrebieni undeva pe malul Rhonului. Frumos. Astept postarea de maine! ;))

  3. Zano, asta trec pe lista pentru vikend! altfel, fa-ti rost de un masaj, ceva…

  4. buna idee,Zana,ma duc la bucatarie ,ca oricum trebuia sa pregatesc ceva rapid

    • Zana Eficientei

      pai tu mi-ai dat ideea, cu bulgurul ala al tau 🙂 doar ca era couscous-ul mai la indemana 🙂

  5. Pingback: Pui cu lamaie, capere si patrunjel | Zâna Eficienţei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s