Red Thai Curry cu pui, ciuperci si spanac

Ma uit pe geam in aceasta zi nationala cu tancuri tricolore pe bulevard si ma ia cu frisoane.  Motive am cu duiumul, nici nu stiu la care sa ma gandesc mai intai.  La iarna asta, fandosita ca o blonda de la Drept? La bugetul Sanatatii pe 2011, care a devenit transparent prin subtirime, nu prin onestitate politica? La suplimentul aniversar-tabloid din Catavencu – pentru ca mi-a rasucit colturile gurii ba in sus, ba in jos, mai ceva ca o sedinta de botox? In fond si la urma urmei, n-are nicio importanta motivul pentru care am frisoare, mai importanta e nevoia imperioasa de proteina animala si de sos iute.

Ingrediente

450g piept de pui, taiat in cubulete

1 plic de sos curry rosu thailandez (Kaang Daeng, de la Asian Home Gourmet  – contine ulei, usturoi, cayenne pepper, salota, lemongrass, pulbere de creveti uscati, fish sauce, galangal, sare, suc de ananas si kaffir lime)

400 ml lapte de cocos

400g ciuperci proaspete sau congelate

3 maine de frunze de spanac/baby spinach proaspat

un strop de fulgi de chilli, pentru mai multa iuteala (optional)

busuioc proaspat, tocat (ideal ar fi din cel thailandez, dar daca n-ai, merge si ala european, dar cu masura)

Pune pe foc wok-ul, sa se incinga bine.  Adauga tot continutul plicului de Kaag Daeng si jumatate din cantitatea de lapte de cocos.  Amesteca si lasa la foc potrivit 3 minute, pana cand vezi ca se ridica deasupra un strat fin de ulei.  Adauga acum bucatelele de pui, amesteca si lasa sa se rumeneasca (ma rog, e mult spus sa se rumeneasca, o sa vezi cum carnea devine opaca) cam 5 – 6 minute.  

Toarna restul de lapte de cocos, pune si ciupercile (taiate in felii, daca sunt prea mari).  Lasa pe foc pana cand carnea si ciupercile sunt patrunse. Spre final, adauga frunzele de spanac si busuiocul, amesteca si ingaduie sa fremete pret de cateva clocote, cat sa se inmoaie frunzele putin.

Niste fulgi de chilli macinati deasupra – daca vrei sa-ti fiarba sangele putin – si alaturi un mare bol cu orez fiert la abur, ca sa ai ce tavali prin sosul extraordinar.  Acum parca vad ca o sa apareti si sa imi spuneti ca asa ceva nu se face, ca de ziua natiunii puteam sa dau si eu un tulburel si un morman de sarmale.  Hai, veniti ca va astept  – dupa curry-ul asta ma iau de guler cu oricine! 🙂

Anunțuri

4 responses to “Red Thai Curry cu pui, ciuperci si spanac

  1. in primul rand ca arata ca o fasole. deci e fasole cu creveti uscati.

  2. Smaranda, ma faci sa ma ling pe bot de la distanta draga mea… Si asta nu e de ici de colo!

    Dar mai mult decat orice, imi merge intodeauna la suflet cuvantul insiruit de tine, unul dupa altul, ca indienii intr-o expeditie de recunoastere. Your dad would be so proud of his very talented daughter – like a gem: multifaceted and bright.

    Hugs,

    C

    • Zana Eficientei

      Hugs back to you, Cristina! Si mie imi maerge la suflet ca voua va merge la suflet. Mai ales voua, celor care sunteti departe.:) Cat despre tata, sper ca e mandru, acolo unde e – eu ma stradui sa fac tot ce imi sta in putinta. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s