Queen of Puddings (Budinca de paine cu gem de zmeura si meringue) – usor ca fulgu’

Pffuai, eram gata-gata sa sterg ultimele 20 de postari…Asa se intampla daca bagi deshtele pe unde nu te pricepi ….Ma rog, bine ca le-am recuperat, ca sa ma apuc sa va povestesc despre desertul asta.  Vi-l recomand calduros pentru momentele in care musafirii suna la usa si voi  – practic si efectiv🙂 – nu aveti ce dulce sa le puneti pe masa.

Ingrediente

50g firimituri proaspete de paine alba (din miez) – eu n-am avut alba, am pus miez de paine integrala si a fost in ordine

25 unt topit

coaja rasa de la 1 lamaie

200ml lapte condensat (ca mai aveam o juma’ de cutie de la minibrownies)

3 linguri gem de zmeura

2 oua – galbenusurile separate de albusuri

100g zahar tos

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un castron, amesteca firimiturile cu untul topit si cu coaja de lamaie rasa.  Ia o craticioara, toarna laptele condensat si adauga 250ml apa.  Pune la foc mic, lasa sa se apropie de fierbere, apoi adauga peste firimiturile din castron.  Amesteca si lasa sa se racoareasca pret de 5 – 10 minute.  Bate usor cele doua galbenusuri si adauga-le in compozitia de mai sus.  Toarna totul intr-un vas termorezistent de 1 litru si da la cuptor pentru 30 minute.

Intre timp, in alt castron – curat si uscat – pune albusurile.  Bate-le cu mixerul pana cand obtii o spuma lucioasa si nu foarte batzoasa.  Incepi acum sa adaugi treptat zaharul, batand in continuare, pana cand l-ai incorporat pe tot.

Intr-un ibric, incalzeste pe foc mic gemul de zmeura, ca sa devina fluid.  Scoate forma din cuptor.  Coboara temperatura cuptorului la 150 grade Celsius.

Intinde gemul de zmeura peste compozitia din forma.  Aseaza deasupra, cu lingura, albusurile batute cu zahar.

Da la cuptor pentru circa 20 de minute, pana cand meringue-ul de deasupra se intareste si devine auriu la suprafata.

Serveste imediat.  Delicious! Stratul dulce de paine cu lapte, gemul acrisor si bezeaua molicioaso-crocanta de deasupra m-au dat gata. Mi-a trecut de frig si de griji si de melancolii.  Acum astept zapada!

 

 

 

4 responses to “Queen of Puddings (Budinca de paine cu gem de zmeura si meringue) – usor ca fulgu’

  1. 50 de grame, 25 de grame…
    am fost pedepsiţi ?
    mâncarea bună nu-i bună destul dacă nu-i şi multăăăăăăăă.

  2. putem inlocui laptele condensat cu lapte lapte?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s