Midii in sos de vin si obisnuitii creveti

A fost seara de fructe de mare, dupa cum se va vedea.  In afara de nelipsitii creveti in sos de unt, usturoi si lamaie, am comis niste midii in sos de vin.

Ingrediente

500g midii congelate, fara cochilie

1 pahar de vin alb sec

40g unt

1 catel de usturoi strivit

cateva fire cimbrisor proaspat, numai frunzele

piper negru

Intr-o craticioara, pune la incalzit vinul alb.  Cand incepe sa clocoteasca, adauga midiile congelate, acopera cu capacul si lasa sa fiarba in abur pret de cateva minute.

Adauga untul taiat cubulete si usturoiul, amesteca  – sosul trebuie sa se omogenizeze si sa devina mai consistent.  Presara cimbrisorul proaspat si piperul negru, amesteca din nou, lasa inca 1 – 2 minute, sa mai scada putin sosul.  Serveste midiile fierbinti, cu felii serioase de paine prajita, ca sa nu scapi nici o picatura de sos.

Pentru creveti, rutina clasica: unt topit intr-o tigaie adanca (cam 40g), adaugi crevetii congelati (cam 400g), amesteci, adaugi 1 catel de usturoi strivit, lasi sa fremete vreo 7 – 8 minute, torni sucul de lamaie, adaugi patrunjelul verde si asezonezi cu putina sare si mult piper negru macinat.  Si pentru creveti – paine prajita!  Am avut nevoie de tarie de caracter cu carul, ca su nu beau singura tot sosul ramas.  Si de niste vin alb bun si foarte rece, acelasi Sauvignon Blanc pe care il pusesem in sosul de la midii.

Anunțuri

9 responses to “Midii in sos de vin si obisnuitii creveti

  1. doooooamneeee! ai ajuns sa mananci scoici…

  2. Vai ce bune sunt 🙂 chiar ca iti trebuie tarie de caracter sa nu mananci tot singur :)) sunt si cam grele, dar bune rau!

    • Zana Eficientei

      ele in sine nu sunt grele, ca ti se face o foame de lup la vreo ora dupa aia. insa sosurile alea cu vin si cu unt nu sunt cel mai usor lucru din lume 🙂

  3. te rog frumos spune-mi si mie cam cate minute le lasi in vin? intentionez sa gatesc midii pt prima data si nu am nici o idee, cat ar trebui sa le las pe foc? tot congelate am

    • Zana Eficientei

      Aly, nu mai mult de 5 minute – altfel devin ‘cauciucate’ 🙂 Presupun ca sunt din cele fara cochilie, asa ca in reteta.

  4. multumesc pentru raspuns. da tot congelate. reteta mea avea la baza midii proaspete in cochilie, trebuiau lasate in vin sa se desfaca si apoi dupa ce preparam supa, adaugate la sfarsit si midiile. vad eu, acum cu raspunsul tau mai pot si eu sa ma orientez. mersi mult

  5. „seara de fructe de mare”??? nici midiile si nici crevetii nu sunt fructe de mare din pacate….stridiile si alte scoici si crustacee sunt fructe de mare….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s