Tarta cu struguri negri si piersici

Ma gandeam de ceva timp sa incerc un desert cu struguri.  Singura problema era volumul de munca – in general, astfel de retete iti cer sa faci o munca de chinez, pentru care eu nu am timp si nici nervi.  Va sa zica, sa ma asez eu si sa storc din coaja miezul boabelor de struguri, apoi sa pun pulpa obtinuta sa fiarba cu putin zahar, sa o strecor de samburi, apoi sa o mai fierb odata – la foc scazut, impreuna cu cojile.  Too much! – poate cand oi iesi la pensie.

Am dat peste cateva retete frantuzesti de tarte cu struguri, iar una dintre ele era pentru puturosi ca mine – nu tu dezpielitzat, nu tu scos samburii.  Am adaptat-o disponibilului meu de ingrediente si uite ce a iesit.

Ingrediente

1 portie de aluat fraged (vesnicul megaimage)

2 piersici, curatate de samburi si taiate in felii

2 pumni de boabe de struguri negri, taiate pe din doua (unde am putut, am scos samburii, insa nu va chinuiti, ca nu i-a bagat nimeni in seama)

compozitia de umplutura de aici, cu urmatoarele modificari:

– in afara de zahar, peste fructe am presarat si putina scortisoara

– in loc de schnaps de mere, am folosit niste vin de Porto meserias

Procedura e cea de la tarta cu mere rele si uite ce am obtinut.  Bunaaa, bunaaa rau!

3 responses to “Tarta cu struguri negri si piersici

  1. mmmmiammmiii!! OK, gata! Azi fac ceva bun :))

  2. vai, superbissima tarta! ca tot era vorba de alea-alea, ce frumoasa esti, manca-te-as😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s