Double baked pumpkin: dovleac rascopt si ras-umplut

Mi-e un frig de nu va vad bine.  Non-stop.  Nocturn.  Diurn.  Mi-e un frig de imi vine sa ma las de fumat, ca sa nu mai fie nevoie sa stau cu geamul din birou vraiste.  Ce sa va mai povestesc, mi-e frig.  Si de-aia gatesc numai chestii care se mananca aburite, clocotite, dogorite.  Cum ar fi dovleacul asta copt de doua ori si umplut pana peste poate.

Ingrediente

1 dovleac placintar

2 fire de ceapa verde, curatate si tocate marunt

1/2 cutie branza Fagaras

125g feta sfaramata

sare,  piper, paprica afumata

putin ulei de floarea-soarelui

putin pesmet

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Taie dovleacul placintar in doua, pe lung. Curata-l de seminte si de tot felul de fibre si atze.  Asezoneaza-l cu sare, piper si unge-l cu putin ulei, pe toate partile.

Pune dovleacul la copt, intr-o tava, 30 – 40 de minute, pana cand o lingurita intra usor in miez.  Scoate cu grija din cuptor si lasa sa se racoreasca.  Cand poate fi manuit fara pericol de arsuri majore, scobeste incetisor miezul dovleacului, fara sa rupi ori sa gauresti coaja.

Amesteca miezul de dovleac cu ceapa verde, branza Fagaras si branza feta. Potriveste de sare si piper, adauga si 1/2 lingurita paprica afumata.  Umple cojile de dovleac cu compozitia astfel obtinuta, presara deasupra ceva pesmet si putina paprica, pentru culoare, si da din nou la cuptor 10  – 15 minute, sa se rumeasca frumos.  Noi l-am mancat alaturi de niste ficat de vitel la gratar.  De exceptie!

Anunțuri

28 responses to “Double baked pumpkin: dovleac rascopt si ras-umplut

  1. Apoi chiar de exceptie!
    Il voi adopta si eu!dar nu am vazut inca dovleac placintar!

  2. Arata SUPER!!
    Si te incurajez cu lasatul de fumat 🙂

  3. pozele alea sunt cam porn.

    si nu e friggg deloc. e mai rau. nu mai e cald. :((

  4. arata foarte bine si aburii parca poarta aroma si catre noi.
    si inca un lucru: nu conteaza ca-i mai cald, de fumat parca tot ar fi bine sa te lasi. cu incurajarile noastre, se-ntelege 🙂

    • Zana Eficientei

      ouch, mai bine nu ziceam nimic de fumat, ca vad ca a sarit toata lumea pe mine cu chestia asta. da’ nu e rau, poate asa ma simt mai motivata. 🙂

  5. Uite o zana adevarata! Un dovleac, si frigul a disparut 🙂
    (pe mine chiar m-a incalzit dovleacul tau, dupa o zi tare naspa. multumesc)

    • Zana Eficientei

      te-a incalzit pe bune, adica l-ai si facut sau a fost doar efectul pozelor? 🙂

      • eee, doar m-am uitat la poze. dar mi se pare foarte faina combinatia de dovleac cu branzeturi si ceapa verde, sigur o voi incerca.
        imi place tare ca retetele tale-s asa, mai suave, usoare, feminine 🙂

      • Zana Eficientei

        e delicioasa, te asigur. suave? si astia ai mei se plang ca nu le fac ciolan cu fasole… probabil de-aia 🙂

  6. Zano, promit cate un borcanel cu ciocolata amaruie de la Godiva in fiecare zi numa sa te lasi de fumat! Si daca tot ma gandesc la binele tau poate arunci din biroul alaturat vreo bucatica de dovleac 🙂

    • Zana Eficientei

      puteam sa pun pariu … chiar ma gandeam cand iti faci aparitia la chestia cu fumatul, mai smart, mai …:)

  7. Zano, cum faci de reusesti de fiecare data sa-mi dai o stare de bine? Esti o scumpica! saru’mana pentru dovlecel, a fost delicios!

    • Zana Eficientei

      multam frumos, Georgiano! las’ ca nici tu nu esti mai prejos cu distributia starii de bine. si la vara cald, sa nu uit!:)

  8. Votez pentru: dovleac copt, lasat de fumat, mancarici calde.
    Votez impotriva (cu amandoua mainile, dar nu cu fata la perete): FRIG, FRIG, FRIG.
    Noroc cu Zana (asta de aici, nu aia a lu’ Banica), altfel aia doi dovleci placintari pe care ii tot mut de colo colo apucau iarna tot pe post de pitici de gradina… Sar’naaaa!!!

    • Zana Eficientei

      inteleg ca trebuie sa continui pe directia asta cu mancaruri calde cel putin pana pe la jumatatea lui octombrie. ca dupa aia iar vara, inteleg 🙂 asa zic astia de la meteo.

  9. Pot sa fie si bauturi, eu nu ma supar! 😀

  10. Tu știi ce am făcut eu toată după amiaza asta? Am printat rețete de aici, mi-am propus să folosesc și eu aragazul ăla dacă tot am dat banii pe el. Dovleacul e senzațional!

    • Zana Eficientei

      wow! ai printat tu retetele mele??? ma rog, nu neaparat ale mele, dar pregatite de mine??? multumesc! 🙂

  11. Ti se pare ca ar fi singura?? 😀 Tarta aia cu mere rele o mai stii??

  12. Zana Eficientei

    dap, o mai stiu 🙂

  13. Ca sa vezi ca nu am vorbit prostii cand am spus ca si altii printeaza retetele tale… http://bucatareli.blogspot.com/2010/10/struguri-murati-in-saramura.html Vezi ultima fotografie, poate recunosti personajul portocaliu din fundal. 🙂

  14. Sa stii ca am facut mare senzatie cu el in gasca de prieteni. Cand am facut a doua oara, am mai pus o rosie taiata cubulete si un pic de chimen. Au iesit intr-un mare fel. Am devenit fan. Ma bucur ca am gasit blogul tau si ca ai pus asa reteta. 🙂

    • Zana Eficientei

      aha, buna idee asta cu rosia si chimenul … o sa probez – ca am cumparat ieri vreo 3 dovleci si ii voi supune la toate ‘caznele’ posibile 🙂 multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s