Quiche cu somon afumat

In afara de paste, alt ‘articol’ usor de gestionat in cazul unei noi strategii culinare este quiche-ul.  Dupa cum lesne se poate observa in curgerea acestui blog, este si une de mes faiblesses. Rezonul principal este unul cat se poate de pragmatic: e aproape imposibil sa nu gasesti in racitor ori in camara ingrediente pentru un quiche.  In cazul de fata, somon afumat, ceapa verde, verdeata (din gradina) si crema de branza (philly, ca e a mai buna)

Ingrediente

1 portie de aluat de tarta (megaimage sau manufacturat dupa reteta de aici)

125g somon afumat, rupt in fasii

3 fire de ceapa verde, tocate

3 oua batute

3 – 4 linguri de lapte

125g (o cutie mica) branza Philadephia Light

4 linguri smantana lichida de gatit (cred ca are 15% grasimi)

sare, piper negru

arpagic verde tocat, marar verde tocat – cam o lingura din fiecare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intinde aluatul in forma de tarta, inteapa cu furculita, acopera cu hartie de copt si boabe de fasole/bile de ceramica.  Da la copt pentru 10 – 15 minute. Scoate din cuptor, lasa sa se racoreasca un pic.

Presara somonul pe fundul tartei. Deasupra, ceapa verde tocata.  Amesteca ouale batute cu laptele, asezoneaza cu sare si piper. Acum presara uniform, pe toata suprafata portii mici (ceea ce numeste anglo-saxonul dollops) de branza Philadelphia.  Toarna sau adauga printre ele si smantana (a mea statuse la frigider si se invartosase zdravan).  Imprastie verdeturile tocate si pune la copt pentru 30 -35 minute, pana cand umplutura a facut o crusta bombata si bronzata. O poti servi calduta ori rece.  Eu am asezat-o langa niste fire de sparanghel la abur, cu unt si lamaie, plus o portie de rosii sanatoase din productia proprie.  Si niste roze 3 hectare, bun de tot!

Anunțuri

10 responses to “Quiche cu somon afumat

  1. Arata cam mmiamii 🙂

  2. mmmm… pot sa vin la tine la cina??

  3. iar lapte, iar smantana…. ne-ai innebunit cu smantanile astea!
    cred ca si la cartofi prajiti pui smantana! dooh

    • Zana Eficientei

      cum o dau, nu e bine. da’ cand am pus smantana si branza la conopida, ti-a placut, ai? daca tot esti asa un pricinos, vino tu cu un meniu exemplar si poate il gatesc. am zis ‘poate’!

      • era si branza!? :(((

        deci: lapte lapte, lapte batut, smantana, branza, cascaval, emental… tu ai vaca? macar spune. nu mai trimite oamenii dupa conopide, pentru ca noi nu avem vaca.

  4. hmmm … pai aveam si eu o nelamurire fata de acest aluat de tarta si mi-ai spus sa am rabdare. Am plecat, m-am intors, am mai aruncat un ochi, am asteptat si tot nu mi-ai spus daca tu il faci „chiar” dupa reteta de acolo. Hm? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s