Placinta cu carne de miel

Pentru excursia din care tocmai m-am intors, am pregatit o placinta cu carne. A fost miel, pentru ca am dezosat complet pulpa pregatita la cuptor in urma cu cateva zile. Ar fi putut fi porc sau vita, in cazul in care as fi avut ramasite din alta friptura. Reteta asta e buna pentru orice carne fripta – singurul lucru unde as fi lucrat diferit, ar fi fost mirodeniile.

Ingrediente

500 – 600g carne fripta, desfacuta in fasii sau taiata in cubulete
1 ceapa rosie mare, coapta in cuptor
1 ou
1 lingura zdravana de smantana
2 linguri pulpa de rosii
mirodenii – sare, piper negru proaspat macinat, ierburi aromatice uscate(eu am folosit un amestec de busuioc, patrunjel, menta, marar)

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.Tapeteaza complet o tava (baza si lateralele) cu aluat. Inteapa baza cu furculita, acopera cu hartie de copt si umple cu sfere de ceramica/boabe de fasole si da la copt pentru 15 minute.
Intre timp, marunteste carnea impreuna cu ceapa coapta in robotul de bucatarie sau in blender. Pune-o intr-un castron si amesteca cu un ou usor batut, smantana, pulpa de rosii si mirodeniile (dupa gust). Cand baza tartei s-a copt, scoate-o din cuptor, indeparteaza hartia si bilele de ceramica/boabele de fasole si umple cu carnea, apoi acopera cu restul de aluat. Preseaza cu dintii unei furculite marginile placinte, ca sa se inchida. Cu o pensula, intinde pe toata placinta celalalt ou, batut si amestecat cu putina apa.

Da la cuptor pentru 40 – 50 minute, pana cand crusta este aurie si crocanta.
Poti servi placinta calda, alaturi de o salata verde sau o poti lasa sa se raceasca si o poti lua cu tine la picnic sau intr-o excursie, asa cum am facut eu.

8 responses to “Placinta cu carne de miel

  1. Vai da buna ar fi o bucata!
    Cred ca a fost tare gustoasa!
    E pe gustul meu!
    O saptamina placuta de septembrie!

  2. Si nu ne spui si noua unde ai fost in excursie? Ca ne place sa mancam, dar ne place sa ne si plimbam.

    • Zana Eficientei

      De plimbat, m-am plimbat prin munti si dealuri – mai intai pe la Azuga, apoi in Harghita, pe la Odorheiu Secuiesc. Maine, niste poze. 🙂

  3. vai de capul meu. nici nu mi-a căzut fața.

  4. Pingback: Mousaka Pie | Zâna Eficienţei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s