Mi-e si frica sa ii spun ‘salade nicoise’….

Nu de alta, dar poate citeste vreun gourmet din Nisa si imi iau cateva castane virtuale. Si asta pentru ca salata de Nisa, aia adevarata, nu are picior de leguma fiarta in compozitie. Stiu, stiu, pe unde ati umblat, prin ce carciuma ati comandat, ati primit cam acelasi lucru: fasole verde fiarta, cartofi fierti, ou fiert, rosii, ton. Unii mai sar cu niste capere ori o maslina, altii pluseaza cu cateva crutoane. Mama salatei de Nisa o gasiti insa aici si ea contine, in afara de ou fiert si rosii, urmatoarele: ardei gras verde, ceapa noua, salata verde (de obicei din soiurile mesclun sau rucola), masline negre, ton, file-uri de anchois, anghinare, telina tije, castravete verde si ‘fevettes du pays’ (adica boabe verzi de bob, daca pot zice asa).  Salata asta se serveste cu o vinegreta de mustar de Dijon, otet de vin rosu si ulei de masline.

Pentru ca abia imi trageam sufletul dupa expeditia peste umflatele rauri Siret si Trotus si intrucat nu parea sa fie prin preajma nici un nene/o tanti de prin sudul Frantei, mi-am luat inima in dinti si am facut si eu ce am stiut: o salata cu fasole verde (din aia instant, culeasa de manutza mea din gradina), cartofi noi, rosii (tot din gradina), ou fiert (niste oua cam anemice, recunosc) si file-uri de anchois.   Uite ce a iesit:

Ingrediente

300g fasole galbeno-verde, curatata si fiarta scurt  – max 5 minute – la abur, sa ramana crunchy, apoi scaldata iute in apa rece-rece, sa isi pastreze culoarea

4 cartofi noi, potriviti de marime, curatati, taiati felii si fierti

2 capatani de ceapa noua, taiate pestisori

2 castraveti verzi (cornichon), curatati si taiati cubulete

1 pumn de masline negre (eu aveam doar kalamata, desi as fi preferat din cele uscate si zbarcite)

8 – 10 fileuri de anchois

3 oua fierte tari si taiate in sferturi

6 rosii mititei – aaa, nu, mititele, ca aia erau negri, nu rosii   🙂 (nu e musai sa fie cherry, taiate in sferturi)

vinegreta din: ulei de masline, otet de vin rosu, piper negru si fulgi de chilli.

sare dupa gust, cu moderatie, ca e destula saratura din masline si anchois

Intr-un castron, amesteci fasolea fiarta, feliile de cartofi, ceapa, cuburile de castravete si maslinele.  Deasupra, asezi frumos bucatile de rosie, sferturile de ou si file-urile de anchois.  Torni vinegreta si, as they say, dai la masa.  Alaturi de paine proaspata si un vin alb sec, rece si crispy. A la votre!

Anunțuri

6 responses to “Mi-e si frica sa ii spun ‘salade nicoise’….

  1. Topic nou la TILBUHOGLINDA. Propun, promotional, un schimb de link-uri reciproc avantajos, 🙄 caci cine se aseamana la blog se aduna. A se adauga optional si la la alegere o virgula, inainte sau dupa „la blog”. Eu oricum o sa va adaug in blogroll. Prea arata bine pozele iar diversele mele merg bine cu bucatele d-voastra. Numai sa treceti sa-mi amintiti.

  2. Strachina de unde ai cumpărat-o? Pare a avea o formă mai altfel decât ce se găseşte de obicei, şi îmi place şi motivul exterior.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s